CYBER SECURITY EXPERT,
COMPLIANCE &
GOVERNANCE

Veiligheid van data, hardware en processen zijn een van de meest belangrijke onderwerpen in IT! Niet langer alleen voor kwaliteitsmanagers (SHEQ, HSEQ, QESH, QHSE, KAM) maar een prioriteit voor op ieders agenda. Wij bij Link-it zijn Cyber security expert!

BEDRIJFSDATA SAFE & SECURE

Ondanks dat dit niet voor iedereen gesneden koek is, zijn deze onderwerpen een onmisbaar element van iedere ICT-omgeving. Als ondernemer of manager moet je deze onderwerpen (cybersecuritymanagement) ten minste op je roadmap hebben staan, maar liever nog passeert dit regelmatig de revue. Het is niet langer alleen een onderwerp voor ons als ICT-security expert maar het is een samenwerking. The set and forget days are over!

Link-it is ISO27001 én NEN7510 gecertificeerd. Voor bedrijven die serieus met informatiebeveiliging om willen gaan, een noodzakelijke certificering. Dit betekent dat wij de boel rondom het cyber security vraagstuk aantoonbaar goed op orde hebben, onze kennis up to date hebben en dit ook elk jaar laten toetsen.

YOU + ME + WE = SECURITY

Het is lastig voor bedrijven om GRIP te houden op informatie en de beveiliging ervan. Security is niet langer alleen een technische aangelegenheid, maar een management (ICT-security management). Het maken, borgen én controleren van gemaakte afspraken en procedures hoort er oo bij. Dit kan van eenvoudige afspraken zoals “de spelregels voor het wijzigen van een bankrekeningnummer” tot complexere zaken als “welke data kun je extern delen en wat is hierop het bewaarbeleid” en wat te doen met data bij de offboarding van medewerkers.

Als cyber security expert vinden wij het hebben van een NextGEN Firewall, MFA en ATP is de beveiligingsstandaard. Maar voor een veilige omgeving is meer nodig: Cloud App Security, EndPoint Manager, Azure Monitor, Log Analytics. Ook zijn wij de perfecte sparringpartner voor het inrichten van je plan rondom Data Loss Prevention, Rights Management en Conditional Access.

Technische maatregelen kunnen we voor jullie regelen, de rest eromheen moeten we samendoen, zoals awareness en procedures.

 

      

 

Zowel onze certificaten, de verklaring van toepasselijkheid als het informatiebeveiligingsbeleid zijn telefonisch opvraagbaar bij W. van der Linden.

 

Security is ook..

Door de snel veranderende technische mogelijkheden veranderen ook de tools en licenties die daarvoor nodig zijn. Het is belangrijk om hier grip op te houden en bewustwording te creëren bij de medewerkers van jouw bedrijf. Schaduw IT is niet alleen een security issue, ook een compliance uitdaging én productiviteitsvraagstuk. Link-it kan je helpen met het inventariseren, beheren en controle nemen over je IT-omgeving. In Microsoft Teams is dit pas écht een uitdaging. Gelukkig hebben we daar ook een oplossing voor: Link-it Smart-Teams.

 

Casus Patentwerk

Bas Langenhuijzen aan het woord! Lees hier hoe Patentwerk samen met Link-it het ISO-certificaat heeft gehaald.