ADOPTIE,
PRODUCTIVITY &
TRAINING

Om echt meer uit Microsoft-oplossingen te halen moeten mensen hierin meegaan/ getraind worden met 365 training. Vaak kunnen grote productiviteitsvraagstukken al opgelost worden door aandacht te besteden aan adoptie en training. Dus ook voor de weerstand die mensen soms nu eenmaal hebben. Het feit blijft: we kunnen het technisch nog zo slim maken, maar als je niet weet hoe, waar en vooral waarom je het gebruikt dan is de verandering niet duurzaam.

Modern Workplace
= Modern Workway!

Het begrip Modern Workplace hoor je veelvuldig (tenminste in onze bubbel), maar wat is dat nou helemaal? De Modern Workplace is een containerbegrip voor werken met nieuwe diensten zoals Microsoft Teams of Power BI. Maar om écht de vruchten te kunnen plukken van deze tools is het goed om je oude vertrouwde werkproces eens goed te bekijken. Werkt dat nog wel zo efficiënt? En op basis van welke data beoordeel je dat? Zijn je medewerkers gelukkig met de manier waarop ze het werk uitvoeren? Of raken ze gefrustreerd van de hoeveelheid kliks? Wat wil jouw klant? Welke data moet je inzichtelijk maken? Welke nieuwe dingen worden er gevraagd? Wat weet je van al die bestanden die jullie gezamenlijk dag in dag uit opslaan? Dit klinkt allemaal groot en complex, van digitaal denken naar digitaal doen maar met het Link-it adoptie framework juiste aanpak gaat het stapvoets, elke dag vooruit.

Als onderdeel van change management en 365 trainingen denken we graag met je mee over het duurzaam en effectief inzetten van bijvoorbeeld OneNote of Planner?

Ben je benieuwd welk proces écht uit die email box kan en wat je kunt winnen door flow? We maken graag een businesscase met je! Want je moet er natuurlijk wel beter van worden!

Link-it adoptie Framework

De vraag achter adoptie is: hoe krijg je mensen mee? De implementatie van onze oplossingen kunnen technisch relatief snel gerealiseerd worden. De mate van onboarding van collega’s en de juiste momenten van communicatie en 365 training bepalen uiteindelijk de doorloop en het succes. Hierin zijn een paar stappen cruciaal:

1.
What’s in it for you! We formuleren een digitale strategie & business case. Samen leggen we vast hoe het gaat werken en welk doel we willen bereiken.

2.
Team up! Om een verandering te laten slagen moet dit door verschillende mensen in verschillende rollen worden gedragen. Ook door directie en zelfs door die ene kritische collega. Deze “Champions” trekken de kar.

3.
Finetunen: Samen feedbacken en tunen zodat de oplossing écht aansluit op jouw praktijk. Ook zorgen we dat iedereen de skills heeft om tools te gebruiken en ook belangrijk: enthousiast is!Met Link-it bouw je draagvlak om continue verandering te kunnen doorvoeren. Wendbaarheid is key in dit digital Tijdperk. Onze Microsoft Adoption Specialisten gaan graag met je aan de slag!

 

Get Digitally Smart!

Als je wil dat mensen tools zo efficiënt mogelijk inzetten, moet je weten hoe je die tools moet gebruiken. We leren mensen hoe ze Microsoft tools echt kunnen gebruiken als onderdeel van een werkproces met een 365 training. Verder denken dan: “Hoe werkt OneNote?”, maar “Hoe zet je OneNote in om als organisatie efficiënter te vergaderen?”. Pas dan haal je alles uit Microsoft 365 oplossingen. We kunnen je helpen met onderwerpen als digitaal samenwerken in Microsoft Teams, hoe je nu überhaupt omgaat met alle communicatiekanalen en nog veel meer. Wij leren jou de weg binnen de Modern WorkPlace. Ben je benieuwd naar onze visie daarop? Lees er meer over:

Eelerwoude

Henk Scheven vertelt over wat Link-it voor Eelerwoude heeft betekend!