BLOG: Microsoft 365
beheermaar dan
eenvoudiger.

31-07-2020

Peter van Beersum vertelt meer over Microsoft EndPoint Manager en device management. Hoe beheer je gemakkelijk al je mobiele apparaten?

Microsoft Ignite. Een event van Microsoft, waarin ze voor de komende periodes nieuwe diensten, verbeteringen of zelfs nieuwe producten lanceren. Voor mijzelf, als technieker met een security-hart, springt daar de aankondiging van Microsoft 365 Lighthouse voor MKB-dienstverleners wel uit. Daar word ik echt blij van en ik zal jullie uitleggen waarom.

Elke omgeving is in feite een losstaande omgeving. Dit terwijl wij vaak wel instellingen over al onze Microsoft 365 omgevingen willen uitrollen. 

Steeds meer laptops en mobiele apparaten komen nauwelijks meer op kantoor. Met als gevolg dat wij ze als beheerders niet kunnen voorzien van security- en beleidsinstellingen. Waar we dat, voor de Corona-pandemie, nog prima konden doen middels een lokale server, is dit met al het thuiswerken een stuk lastiger geworden. 

Daarom zijn wij al een tijdje de transitie aan het maken naar Microsoft EndPoint Manager (voorheen Microsoft Intune) voor onze klanten. Dat is een Microsoft 365 platform waarin je devices kunt beheren ongeacht waar ze zich bevinden. Uiteraard is een werkende internetverbinding wel vereist. 

 

DAN NU DE CLOU VAN HET VERHAAL

Wij hebben momenteel niet de mogelijkheid om voor al onze klanten dezelfde instellingen door te voeren in Microsoft EndPoint Manager, simpelweg omdat het dus losstaande omgevingen zijn. Uiteraard zijn hier in IT-land wel alternatieven voor beschikbaar, maar die zijn niet van Microsoft.

Wij zijn een Microsoft-huis, wat zoveel betekent als dat we zoveel mogelijk Microsoft technologie willen inzetten waar dit mogelijk is.  Microsoft heeft aangekondigd dat ze daar een product voor aan het ontwikkelen zijn: Microsoft 365 Lighthouse.

Wij hebben ons in ieder geval alvast ingeschreven voor de Preview versie. Ik verwacht hier veel van! Voor de liefhebbers, check hier de aankondiging van Microsoft.

Peter van Beersum 
24 September 2020