CASUS: Eelerwoude en SharePoint

Of het nu gaat over ecologische vraagstukken, plattelandsontwikkeling, rentmeesterschap of ecohydrologische uitdagingen, bij Eelerwoude is alle kennis in huis. Dagelijks wordt er met een team van zo’n 70 enthousiaste adviseurs in verschillende disciplines gewerkt aan een mooier Nederland.

VRAAGSTUK

Eelerwoude was op zoek naar een partner die de ICT-dienstverlening sterk zou gaan verbeteren. Door het werken met veel zware bestanden gaf de omgeving destijds veel performance issues. Daarnaast werd er gewerkt in een lokale SharePoint omgeving die onvoldoende aansloot bij de wensen van de gebruikers. Aan de slag dus! Het project van het migreren van de infrastructuur is hand in hand gegaan met de transitie naar Microsoft Dynamics PSA. De ERP omgeving is volledig gekoppeld aan SharePoint online, waardoor er een slimme nieuwe structuur is ontstaan voor het (samen) werken in projecten. Let's get Cloud! De IT-omgeving van Eelerwoude was toe aan vernieuwing. De ICT scoorde zowel hardware matig als softwarematig een vier. Er werd gewerkt in een verouderde lokale versie van SharePoint en dit werkte erg gebruikersonvriendelijk, “SharePoint was een schrikbeeld binnen onze organisatie.”. Het doel was duidelijk: “De IT-omgeving moet van een vier naar een zeven.”. Ze hebben binnen de organisatie geïnventariseerd waar behoefte aan was en daar een geschikte partner bij gezocht: Link-it dus!

Oplossing

Samen met Link-it heeft Eelerwoude de hele IT-omgeving zowel software- als hardware matig op de schop genomen. Nu hebben zij een hybride oplossing waarbij ze deels in de cloud werken met Microsoft 365 oplossingen en deels lokaal op server voor zwaardere programma’s zoals Autocad. SharePoint is nu up to date en volledig gekoppeld met Microsoft Dynamics PSA!  “Het is geen crime meer voor gebruikers. Het is nu eenvoudig en er is enorm veel ballast uitgehaald. Dat zorgt voor een stukje rust onder collega’s.” aldus Henk. Deze verandering heeft binnen Eelerwoude gezorgd voor vindbaarheid van documenten en snelheid! “Het is minder moeilijk. Niemand snapte het vorige systeem. Ik vind het zo belangrijk bij ICT dat je iemand niet iets in de maag splitst wat je niet snapt.”.

Samenwerking

Naast de technische verbetering van de Eelerwoude omgeving, is Henk ook te spreken over de samenwerking. “De chemie met Link-it zit hem in de benaderbaarheid. Wat jullie heel goed doen is iedereen bij de voornaam aanspreken. Het sociale, het warme aspect is prettig. Daarnaar biedt Link-it een meerwaarde in communicatie, door ook webinars, instructie filmpjes en handleidingen aan te bieden.”. Collega’s zijn te spreken over Link-it, de klantenservice scoort hoog. “Veel IT bedrijven hebben een vast pakket en daar moet je het mee doen. Link-it toont daarin een meerwaarde in flexibiliteit en luistert beter naar de klant. Het (ticket) systeem is goed op orde zodat je weet wie welke vragen heeft gesteld en wat de stand van zake is. Ik kan als klant nu beter begrijpen wat er aan de hand is het is inzichtelijk waar problemen liggen en waarom.”- Henk Scheven.

Samen blijven we er hard aan trekken om de Eelerwoude omgeving te blijven verbeteren. Hun doel is behaald: de ICT-omgeving scoort nu een zeven binnen Eelerwoude. “De tevredenheid over ICT is behoorlijke gestegen binnen Eelerwoude! Nu moeten we samen scherp blijven naar elkaar wat er beter moet.” aldus Henk. 

Ben jij ook opzoek naar een IT-partner die jou kan begeleiden bij de overstap naar SharePoint? Maak van je IT-omgeving geen crime. Neem contact op met Link-it!