BLOG: WELKOM WINDOWS 11!

28-06-2021

Alles wat je moet weten over de nieuwste versie van Windows.

Alles wat je moet weten over de nieuwste versie van Windows.

Hoewel Microsoft met de aankondiging van Windows 10 beweerde “dit wordt dé laatste en enige versie van Windows die er gaat zijn”, komt er tóch een nieuw opvolgend nummer en daarmee versie van Windows, namelijk Windows 11! Het idee destijds was, we stoppen met releases en upgrades, maar gaan naar organische, stapsgewijze voorruitgang door middel van kleinere updates. Zoals iedere verandering, brengt deze aankondiging zowel weerstand als enthousiasme met zich mee. Het internet zal zich spoedig vullen met meningen van allerlei of geen enkele waarde. Maar het feit blijft; change is coming!

Als tech bedrijf wat dagelijks te maken heeft met “dat wat techniek met mensen doet”, vind ik deze verandering van visie fantastisch. We leven historisch gezien écht in een heel bijzonder tijdperk. Verandering en mogelijkheden zijn nog nooit zó snel gegaan en dat vergt ook een andere kijk op opvattingen die we de afgelopen eeuwen hebben opgebouwd. Bijvoorbeeld “never change a winning team”: dat gaat gewoon niet meer op. Wil je als bedrijf (en wellicht zelfs als mens) relevant blijven, dan moet je wendbaar zijn én blijven. In je ideeën, overtuigingen en handelen. Vergt de omgeving verandering dan is er eigenlijk geen keuze. En daarom vinden wij als tech bedrijf dat je er maar beter aan kan wennen en dit moet opnemen in je bedrijfsvoering. Nieuwe technieken geven nieuwe mogelijkheden of voorkomen nieuwe ellende en als je zorgt dat je hier snel je voordeel mee doet, dan kun je ook doorpakken.
Dus ook het “dit wordt de laatste Windows versie”; kan veranderen. En dat is wat ons betreft juist een goede zaak!

 

Dan even terug met de handen in de klei ?

De upgrade naar Windows 11, dat zal voor veel mensen een paar keer klikken en een half uur naar een draaiend wieltje kijken worden. Voor óók een groep mensen zal dit meer gedoe geven, een applicatie die niet compatible is, gedoe met printers en ander nu onvoorspelbaar en onwenselijk gedoe.

Het goede nieuws is: Wij zorgen dat we op de hoogte zijn, zitten klaar voor raad, daad en actie en zullen waar mogelijk zorgen voor samen testen en het hebben van een plan.
Wat zeker is dat Windows 11 er eind van dit jaar aan komt en dat dit een (gratis) verandering gaat zijn.
Onze mindset gaat ervanuit dat het wederom een verbetering gaat zijn!

De exacte datum is nog niet bekend, maar hiervan houden we je uiteraard op de hoogte!

28-06-2021
Marjolein Sleven