BLOG: Niet weer een post over COVID-19! Wel een goed verhaal.

31-07-2020

Link-it heeft sinds de oprichting in 2001 altijd een visie gehad: Beat the Ordinary. Vaak zijn zulke krachttermen maar een tekst op de muur en daar houdt het dan ook op. Sinds ik in juli ben begon bij Link-it zie ik elke dag deze tekst op de muur staan en uit mijn ervaring kan ik nu zeggen: wij maken het waar.

Als onderdeel van die visie maakt Link-it zich al jaren hard om schaalbare en flexibele oplossingen bij onze klanten aan te bieden vanuit de oneindige mogelijkheden die de Cloud biedt. Zo hoor ik dat ook van relaties waar ik de afgelopen tijd heb gepolst wat Link-it voor partner is. Hieruit kwam naar voren dat Link-it een proactieve partner is die mee vooruit denkt. Dit heeft ook tijdens de uitbraak van COVID-19 zijn voordelen gehad.

wE MOESTEN DICHT EN TOEN?

De ondernemers en IT-ers die ik heb mogen spreken gaven aan dat al hun personeel zonder grote moeite konden inloggen en werken vanuit huis. Mensen hadden soms moeite om hun VPN, Connectie of monitoren thuis aan te sluiten. Maar geen grote issues waardoor personeel van onze klanten stil stonden.

Ook kregen onze jongens van de support desk een groot compliment: vrijwel alle tickets en belletjes werden met dezelfde vriendelijkheid en kundigheid opgelost. Wij wisten al dat onze servicedesk dit kon maar de praktijk bewees het. Wat is een mooier compliment dan dit te horen van je klanten?!

DE TOEKOMST

Je wilt jouw organisatie productief houden, no matter what. De afgelopen dagen lees en hoor je in verschillende media weer dat er strengere maatregelen aan zitten te komen. Wellicht heb je nu technisch alles in orde: iedereen is voorzien van een fijne thuiswerkplek, er is een online omgeving ingericht en je hebt de draai van het thuiswerken te pakken.  

Daarnaast komt er nog een groter vraagstuk te pas aan deze hele situatie. De grip op thuiswerkers/situatie/oplevering/productiviteit is soms nog zoek. De nieuwe manier van werken, leidinggeven en communiceren is nog een groter vraagstuk wat we de komende tijd moeten oplossen. Vermindering van schaduw IT en versnippering waren al belangrijke speerpunten binnen onze dienstverlening, maar nu kunnen we deze onderwerpen al helemaal niet meer wegdenken van de agenda.  

Laten we gaan zitten en kijken hoe wij jouw organisatie ook toekomst proof maken. Ik wil hierin graag met je meedenken. De mogelijkheden zijn er,  nu de uitvoering nog. Let’s Beat The OrdinaryLet’s Beat the Old way of ICT.   

 

Piet-Hein Burgers
18 augustus 2020