BLOG: NEXT GEN FIREWALL SLIM, MAAR WAAROM?

21-04-2021

Realiseer je je als ondernemer op hoeveel verschillende manieren een hacker aan jouw data kan komen? Je verwacht in deze tijd dat mensen heus niet meer klikken op onbetrouwbare links of surfen naar schimmige sites; maar internetcriminaliteit is in sommige landen een betaalde baan waardoor e-mails steeds echter lijken en ook betrouwbare websites onzichtbare ellende bevatten. Het gedoe ligt écht op de loer!

HACKS EN DATALEKS

Naar schatting zijn er in 2020 gegevens van 600,000 tot 2,000,000 werknemers gestolen door het niet optimaal beveiligen van de werkomgeving…. (Autoriteit persoonsgegevens, 2021).
Iedere dag verschijnt er wel weer nieuwe ellende op het nieuws. Steeds meer ook te vinden in het MKB in plaats van grote hacks die niemand écht lijken te raken.

 

WAAROM EEN NEXT GEN FIREWALL?

Jouw omgeving kan beveiligd worden met de juiste firewall. Waar een “klassieke” firewall checkt welk verkeer wel of niet gebruik mag maken van jouw netwerk gaat de Next Gen Firewall verder. Deze Next Gen Firewall zorgt er niet alleen voor dat internetverkeer netjes wordt afgehandeld maar heeft ook beveiligingssoftware onder de motorkap die ervoor zorgt dat je omgeving een stuk beter beschermd blijft. In het filmpje hieronder leg ik kort uit wat een Next Gen Firewall precies doet.
[Wil je meer weten over een Next Gen Firewall mag je me altijd even mailen n.vanhulten@link-it.nl]

 

 

EEN NEXT GEN FIREWALL KAN:
  • Inzicht geven in wat er binnen je netwerk gebeurt (waar komt het verkeer vandaan en waar gaat het naartoe)
  • Bepaalde websitegroepen niet meer bezoek baar maken (risico’s uitsluiten)
  • Verdacht verkeer automatisch blokkeren
  • Landen uitsluiten die sowieso geen verbinding hoeven te maken met jouw omgeving
  • Virussen herkennen (nu denk je dat heb ik al, maar hier geldt ook meer inzichten is meer veilig)
VOORDEEL

Het belangrijkste voordeel van een Next Gen Firewall ten opzichte van de eerste generatie Firewall is dat deze het netwerkverkeer kan controleren, en door slimme software wordt ervoor gezorgd dat nieuwe inzichten van gisteren, vandaag al van toepassing zijn.

 

Het is best een vervelend feit dat je jouw omgeving tegen ongewenste ellende moet beveiligen. Kosten voor security zijn voor het gemiddelde bedrijf toegenomen en aandacht die het vereist al helemaal. Maar goed…. Het zijn (zoals Charles Darwin zei) niet de sterkste van een soort die overleven en ook niet de intelligentste. Het zijn degene die zich het best op veranderingen aanpassen! 

21-04-’21
Niels van Hulten