BLOG: MICROSOFT WHITEBOARD

21-01-2021

Microsoft Whiteboard is HET digitale canvas om in samen te werken!

Microsoft Whiteboard is HET digitale canvas om in samen te werken!

Nu we thuis zitten wordt digitaal aantekeningen maken een must. Voor je vergaderingen en standaard notities heb je OneNote misschien al omarmt. Maar hoe doe je dit in een meeting waarin je meer ruimte wil voor creativiteit? En op afstand? Mindmappen of een brainstorm zijn hiervoor goede tools. (Fun fact: het stimuleert namelijk het gebied dat beiden hersenhelften verbindt, de corpus callosum). Wij schrijven regelmatig workflows, structuren of uit. Onder het thema "digitally skilled worden" gaan we hierin ook voor de overstap van analoog naar digitaal. Daarvoor is Microsoft Whiteboard ideaal!

waarom whiteboard?

Microsoft Whiteboard is, zoals de naam al verklapt, een digitaal Whiteboard. Voor alle Microsoft Surface users onder ons, is dit ideaal aangezien Whiteboard ook een schrijfactie heeft. Mocht je dat nu niet hebben? Ook geen probleem. Met de tekstvakken, notities en verschillende sjablonen houd je jouw aantekeningen netjes en overzichtelijk.

Ik gebruik het zelf graag als ik een visueel idee wil uitwerken of tijdens een brainstorm. Met Whiteboard heb je iets meer vrijheid om je gedachten uit te werken. Voor het bijhouden van notulen etc kan je beter OneNote gebruiken.

HOE WERKT WHITEBOARD?

Om wat meer een gevoel te krijgen bij Whiteboard kan je het beste de vlog hieronder kijken. Daarin laten we zien hoe je kan (samen)werken in Whiteboard.

Ben jij benieuwd hoe je Microsoft Whiteboard in kan zetten om jouw werkwijze te digitaliseren? Of ben je benieuwd welke tools nog meer een must zijn om digitaal samen te werken of aantekeningen te maken? Neem dan contact op met Link-it, wij kunnen je helpen met jouw overstap van papier naar digitaal!

Roos Rasenberg & Marieke Herrings 
21 Januari 2021