BLOG: Drie nieuwe Microsoft diensten waar
je het tropisch warm van krijgt!

31-07-2020

Lees hier de mening van Randy Nieraeth over nieuwe slimme Microsoft releases.

Zo, dan ga je even drie weken op vakantie, ben je weinig online en dan brengt Microsoft opeens in een sneltreinvaart allerlei gave nieuwe oplossingen en updates uit binnen Microsoft 365. Ik voelde me even als de Belgische superfan die de album release van Taylor Swift had gemist op haar Offline Camping vakantie en het gevoel had dat de hele wereld verder was gegaan zonder haar! #wereldproblemen. Gelukkig was ik op de hoogte van deze aankomende ontwikkelingen (en ben ik geen gillende tiener ?) maar de lancering kwam toch sneller dan verwacht. Terug van vakantie en natuurlijk eager om deze nieuwe onderdelen te doorgronden maar vooral ook te delen met jullie heb ik een drietal grotere Apps er alvast even uitgepikt: - Tasks in Microsoft Teams - Microsoft Lists - Microsoft Dataflex

Het eerste onderdeel, Tasks heb ik een maand of zeven geleden ook al eens kort aangehaald. Alle Teams, Planner en/of To-Do gebruikers zaten hierop te wachten en nu kunnen we dan eindelijk al onze taken in één omgeving beheren i.p.v. allerlei losse apps. Microsoft Teams dus als centrale samenwerk Hub en je toegewezen taken!

Mocht je Tasks nog niet zien in Teams dan dien je nog even geduld te hebben. Microsoft rolt dit langzaam binnen enkele weken wereldwijd uit. Hier alvast een handige link met meer informatie.

(Zoals iedere maand zijn er weer talloze updates binnen Teams toegevoegd welke automatisch uitrollen. Denk aan de nieuwe Meerdere Venster weergave waarmee je niet alleen een chat maar ook een (video)gesprek los kunt halen van de Teams applicatie in een eigen, los venster. Lekker handig als je twee schermen gebruikt.)

Randy Nieraeth
5 augustus 2020