CASUS: Luke Recruitment's licentie puzzel

Luke Recruitment is een recruitment consultant specialist in de branches Agri & Food, Retail, Professional Services, ICT & Innovation en Logistics.

De Microsoft licentiepuzzel is een studie apart. Bij Link-it zijn we dagelijks bezig met het geven van advies over hoe onze relaties compatibel zijn en zodat zij altijd met de meest logische licentiestructuur aan de gang kunnen. Dit is noodzakelijk omdat het een wettelijke verplicht is om met de juiste licenties te werken. Naast de lastige trajecten zoals SQL-, Datacenter-, server- en bijvoorbeeld Exchange licenties in allerlei vormen zoals OEM, OLP, SPLA & SAL, kunnen wij ook op eenvoudigere slimme manieren onze relaties met de meest optimale licentie structuur te werk laten gaan. Link-it kan je helpen met inzien welke mogelijkheden jij in je omgeving hebt en wat past bij jou IT-infrastructuur. Zo is het legitiem, slim en investeer je efficiënt. Dat hebben we ook gedaan voor Luke Recruitment!

Uitdaging

Bij Luke recruitment was het doel om meer uit hun Microsoft 365 omgeving te halen. Luke-recruitment is van een hosted werkplek omgeving gemigreerd naar de Microsoft Cloud. Hierdoor maakte ze gebruik van de e-mail-diensten van Microsoft 365 maar nog niet van de rest van de Microsoft 365 tools. Ze betaalde voor tools die niet ingezet werden. Link-it heeft de basis gelegd door het complete beheer op de Microsoft 365 omgeving inclusief gebruikersondersteuning over te nemen. Samen met Luke Recruitment is er gekeken welke tools beschikbaar en welke bruikbaar zijn, deze zijn door Link-it op de juiste manier ingericht. Daarnaast is er voorgesorteerd toekomstige innovaties.   
 
Luke Recruitment maakte gebruik van een Enterprise licentie plan binnen Microsoft 365. In de tijd dat er nog op de hosted omgeving werd gewerkt was dit een logische keuze. De dure Enterprise variant was niet meer nodig in de nieuwe situatie doordat Microsoft een prijstechnisch interessanter model uitgebracht heeft, en deze voorziet ook een bulk aan security tools zoals Multi factor AutenticationIntune en Microsoft 365 Defender. De nieuwe Business licentie was inclusiever en bood meer functies in een beter maand model. 

Oplossing

Het aanbieden van de juiste licenties heeft uiteindelijk een besparing van €2,80 per gebruiker, per maand opgelever. Doordat Link-it op de hoogte is van welke suites, welke tools en van wat de mogelijkheden zijn, en welke voor Luke Recruitment relevant zijn en waar ze baadt bij hebben. Dit is gedaan in overleg met Luke Recruitment. Dit heeft uiteindelijk kosten bespaard en innovatie geboden.  

‘Bij Link-it werk je met open en eerlijke mensen, het voelde meteen vertrouwd.’ Zegt Robin Dennie van Luke recruitment. ‘Link-it ademt Microsoft 365 tools waardoor je goed en duidelijk geholpen wordt zonder meteen aan abonnementen of jaarverplichtingen vast te zitten.’  

Meer functionaliteiten voor minder geld dus!