CASUS: Gebroeders van der Plas & het Power Platform

Gebroeders van der Plas is een onderhoud en renovatie bedrijf voor veelal woningcorporaties en retail. Dit betekent concreet dat zij duurzame vastgoedscenario’s op lange termijn uitwerken.

Hoe ga ik van papieren formulieren naar digitale structuren?

Voor Gebroeders van der Plas is het belangrijk dat zij opdrachtgever inzicht kunnen geven in de bewonerstevredenheid. Bewonerswensen worden meegenomen in het proces, bijvoorbeeld in het kiezen van een nieuwe keuken, en achteraf wordt de tevredenheid gemeten. Dit gebeurde twee jaar geleden nog met papieren formulieren en enquêtes. Het bedrijf is ambitieus en wil vooruit: Hans besefte zich dat het tijd was voor modernisering. “Onze data waren losse pakketjes, opgeslagen in verschillende systemen. We konden klanten niet gemakkelijk inzichtgeven in resultaten. Daar wilde we vanaf. We wilden de werkvloer digitaliseren en een stevige digitale fundering hebben waarop we verder kunnen bouwen. Daarom zijn we de samenwerking met Link-it aangegaan.”.

Oplossinginzetten Power Apps, SharePoint & Power BI 

Door mee te denken en te sparren heeft Link-it het proces weten te digitaliseren door het inzetten van het Microsoft 365 platform. Met slimme Forms zijn papieren formulieren nu digitale enquêtes, die data ophalen via de ontwikkelde Power App. Hiermee kunnen bewoners op locatie al hun wensen doorgeven.

Deze data wordt allemaal automatischverwerkt via Automate en in Power BI krijg je meteen Dashboard met een overzicht van alle wensen/ informatie van bewoners.  Allemaal terug te vinden in één centrale omgeving; Smart-Teams 

Waarom is dit slim?

Hiermee heeft Link-it een handmatig, tijdrovend proces weten te digitaliseren en centraliseren zodat het proces niet alleen makkelijker is, maar er ook keuzes worden gemaakt op basis van data-inzichten. Daarnaast is de voortang van het project realtime te volgen voor internen én opdrachtgevers, wat veel communicatiemomenten scheelt. Hans: “Nu gebeurd alles digitaal en haast vanzelf.”.

Heb jij nog een proces dat schreeuwt om digitalisering? Of wil je dat iemand eens komt meedenken over waar voor jou de tijdwinst te behalen valt? We maken graag een case met je!