CASUS: Bestcon's urenregistratie app

Bestcon produceert prefabbeton met een sterke focus op hoogbouwprojecten.

Bestcon produceert prefabbeton met een sterke focus op hoogbouwprojecten. Gezien de leeftijd van de server leek het een slim idee om alvast te onderzoeken welke data en processen er naar de Microsoft Cloud konden om zo voor te sorteren op een slimme toekomstgerichte automatiseringsinvestering. Er waren verschillende vraagstukken tot digitalisering het kwaliteitshandboek, toolbox meetings én “ons klok systeem, dat vraagt om veel handelingen, die ook nog eens achteraf plaatsvinden”. Toen de hardware van het kloksysteem écht onbetrouwbaar begon te worden hebben wij deze uitdaging aangepakt om écht slimme automatisering toe te kunnen passen!

Uitdaging

De complexiteit van deze opdracht zit in de combinatie hardware, een eenvoudige interface voor fabrieksmedewerkers én de automatische invoer in de database. Bestcon wilde naar een Cloud oplossingen en zoveel mogelijk van de Microsoft 365 diensten benutten om hun huidige werkprocessen te verbeteren. De software was verouderd en gaf nauwelijks inzicht omdat er geen relatie met de urenbesteding lag. Daarnaast vond urenverwerking nog handmatig plaats. Dit was een enorm traag en foutgevoelig proces, wat ten koste ging van de rapportage.  Op onbetrouwbare data kan je niet sturen, dan zeg je eigenlijk niets over niets. Link-it heeft daar een oplossing voor gemaakt.

 

De oplossing

Een volledig op SharePoint Online en het Power Platform gebaseerde urenregistratie app!
De medewerkers checken in- of uit op een tablet met hun persoonlijke RFID tag, registreren hun werkuren op de juiste projecten in de app. Deze worden vervolgens automatisch klaargezet voor de afdeling administratie ter digitale goedkeuring en daarna geïmporteerd in het administratie pakket. In Power BI hebben we een aantal dashboards gemaakt waarop er nu direct zicht is op alle relevante gegevens.

  • Enorme tijdswinst.
  • Direct inzicht in uren, projecten en aanwezigheid.
  • Geen gedoe achteraf meer met tijdelijke krachten en urenverwerking.
  • Geen dure hardware meer maar gewoon een tablet.
  • Betrouwbare stuurinformatie.

Heb jij een uitdagend vraagstuk na het lezen van deze leuke case? Neem vooral contact met ons op!