BLOG: Link-it Smart-Teams

08-02-2021

DÉ juiste toevoeging op Microsoft Teams!

Vanaf maart (2020) moest iedereen ineens verplicht thuis gaan werken, onze werkplekken zijn verschoven richting Microsoft Teams. Nu zou je zeggen dat we dit jaar allemaal Microsoft Teams pro's geworden zijn, maar niets is minder waar. Microsoft Teams roept veel vragen op en kan zelfs een risico zijn voor je organisatie. Omdat iedereen gewoonweg teams mag aanmaken, zien we al snel een wildgroei wat leidt tot data versplintering. Welk team bevat nu welke data? Hoe vind ik een team terug als ik de naam niet weet? Welke teams bestaan er nog op de achtergrond? Help ik zie twee dezelfde team namen, welke is de juiste! Wat gebeurt er met het team als de samenwerking afgerond is? Wat gebeurt er als de team eigenaar uit dienst gaat? Dat zijn nog maar een handjevol vragen die wij horen terugkomen. Voor de IT-beheerder een hoofdpijn case, voor gebruikers een gevaar om werk kwijt te raken. Wij bij Link-it hebben hier een oplossing op gevonden: Link-it Smart-Teams!

Met Link-it Smart-Teams halen we pijnpunten en risico’s van de standaard mogelijkheden van Microsoft Teams voor je weg. Zo kan Smart-Teams automatisch vooraf gedefinieerde teams aanmaken die altijd eenduidig opgebouwd zijn met een vaste naamgeving, gedefinieerde kanalen, tabbladen, apps en mappenstructuren. Data is sneller vindbaar en Smart-Teams biedt je collega’s een plek om hun werk centraal op te slaan. Met Smart-Teams ga je gestructureerd en efficiënter te werk. Hoe het precies in zijn werk gaat leg ik jullie uit in de vlog hieronder:

Dus even in het kort, Smart-Teams:
  • Voorkomt wildgroei van losse teams.
  • Zorgt dat teams sneller vindbaar zijn dankzij Mijn Teams en extra kenmerken.
  • Archiveert teams (en dus data) na afronding van werkzaamheden.
  • Zorgt voor een eenduidige, afgedwongen manier van samenwerken dankzij vooraf gedefinieerde kanalen, apps, tabbladen, mappen en rechten.
  • Geeft inzicht in voortgang van samenwerkingen.
  • Integreert met Outlook dankzij Add-on (slimme mail opslag).
  • Heeft een mogelijkheid om samenwerken binnen een Team te beperken tot publiek (er kan met iedereen worden gedeeld), intern (er kan alleen nog intern worden gedeeld) en geheim (er kan enkel met teamleden worden gedeeld).

En als laatst: Smart-Teams is flexibel! We kunnen geïntegreerde oplossingen realiseren en daarmee het geheel aan jouw onderneming in kunnen richten.

Ik kan me voorstellen dat je nog meer wilt zien want er is nog veel meer! Neem dan gauw contact met ons op dan lichten we Smart-Teams graag toe en wat het voor jou kan betekenen.

Randy Nieraeth
29-01-2021