Pas op
wij bijten

...ons vast in it puzzels

Onze cases

ITS Hendrion

Onderwerpen: Office 365, Hybride, SharePoint, Mobiliteit
Organisatiegrootte: 10-50

De organisatie

ITS Hendrion is al jarenlang een Link-it relatie én al jarenlang erg bezig met het zo slim mogelijk automatiseren van de werkprocessen. Nog voordat cloud applicaties booming waren, maakte ITS Hendrion al gebruik van de slimme software van QX solutions. Wij ondersteunen ITS al sinds 2006 met kantoorautomatisering (toen nog Alpas Hendrion).

De vraag

ITS Hendrion werkte in de oude situatie al best geautomatiseerd, de core applicatie stond al in de cloud, de monteurs hadden al tablets waarmee direct in de cloudapplicatie gewerkt kan worden én waarop ze de gedigitaliseerde handboeken direct kunnen openen.
ITS Hendrion heeft verschillende vestigingen in Nederland en deze vestigingen hadden vanwege de zware bestanden een eigen back-up server zodat documenten overal snel geopend konden worden. Het uitgangspunt van de nieuwe oplossing werd: "Hoe kunnen we de kosten (hardware en onderhoud) verlagen én onze IT assets verminderen?"

De oplossing

Op het hoofdkantoor hebben we een nieuwe server geplaatst, met daarbij nieuwe snelle Windows 8.1 werkstations en laptops. Het bestaande IP-VPN (een extra duur beveiligd netwerk wat nodig was voor de oude constructie) hebben we opgeheven en de servers op de nevenlocaties uitgezet. Op de vestigingen van ITS zijn alleen nog een slimme router en werkstations/laptops met een Enterprise licentie nodig waardoor de gebruikers direct op de server in Alkmaar kunnen inloggen met Direct Access. Door het consolideren van de IT middelen hebben we de kosten voor IT met 20% verlaagd.