Pas op
wij bijten

...ons vast in it puzzels

Onze cases

KTBA professionals in food

Onderwerpen: Migratie, Hybride, SharePoint, Direct Access
Organisatiegrootte: 100-150 personen

De organisatie

KTBA is een erg inspirerende relatie. Het is een jonge en groeiende organisatie die zich heeft gespecialiseerd in o.a. kwaliteitsmanagement en label compliance voor de internationale voedingsindustrie. Doordat de organisatie zo hard groeit was de bestaande omgeving een beetje uit haar voegen gescheurd. Er was behoefte aan vernieuwing. En snel want binnen 2 maanden moesten er 35 nieuwe werkplekken worden ingericht, het liefst met een nieuwe, verbeterde standaard.

De vraag

De eisen waren simpel; het creëren van een flexibele, uniforme omgeving waarbij de data voor iedereen op alle plekken beschikbaar is.

De oplossing

De medewerkers van KTBA zijn grofweg onder te verdelen in 3 verschillende functieprofielen; medewerkers die met een laptop buiten kantoor werken, medewerkers die eigenlijk altijd binnen zijn en een derde groep die zowel binnen als buiten kantoor werken. Het uitgangspunt van onze oplossing is Hybride IT. We hebben een lokale server in huis geplaatst en deze gecombineerd met de slimme mogelijkheden die Office 365 biedt. Zo staat de mailserver in de cloud en maken mensen die buiten werken gebruik van SharePoint Online om daar informatie/documenten te vinden en bijvoorbeeld projecten te archiveren. Er wordt actief gebruikt gemaakt van OneDrive voor bedrijven voor de onderhanden documenten. (welke vervolgens doorgaan naar SharePoint) De mensen die voornamelijk binnen te vinden zijn maken gebruik van het snelle lokale netwerk met hun super snelle stille micro PC.
We hebben het netwerk zó ingericht dat alle medewerkers zonder problemen op iedere werkplek kunnen inloggen. De medewerkers die zowel binnen als buiten te vinden zijn hebben een zogeheten Windows Enterprise licentie waardoor ze gebruik kunnen maken van Direct Access. Direct Access vinden wij zelf nogal cool omdat je daarmee zonder vertragende elementen, zoals een Remote Desktop server, kunt inloggen op het netwerk. Wanneer je met je gebruikersnaam en wachtwoord inlogt op je apparaat zit je automatisch op het bedrijfsnetwerk, wáár je ook bent! Altijd hetzelfde apparaat en exact dezelfde instellingen/look & feel. Met slimme software zorgen we ervoor dat alle laptops beveiligd zijn en up-to-date blijven. Met één druk op de knop kunnen we de laptop op afstand overnemen om een medewerker snel te helpen.