Wij zijn
verslaafd

...aan it vraagstukken

Van student tot fulltime ontwikkelaar

Geplaatst op door Roel van Baaren

Van student tot fulltime software ontwikkelaar

In 2006 ben ik als student begonnen bij Link-it. Sindsdien heb ik bijna alle facetten wel gedaan. Maar het ontwikkelen van software zit in mijn hart en nieren. Dat is dan ook waar ik vooral mee bezig ben. Nu leek het mij leuk om in deze blog vanuit mijn perspectief informatie met jullie te delen.

Bij Link-it heb ik altijd wel wat gedaan aan het ontwikkelen van software. Ook grote projecten maar nooit fulltime. Het afgelopen jaar is er veel voor mij veranderd en kan ik mijzelf fulltime softwareontwikkelaar noemen.
Nu hebben we zelfs vijf ontwikkelaars in dienst.

SharePoint
Sinds eind vorig jaar ben ik mij volledig gaan richten op het ontwikkelen binnen SharePoint. De keuze voor SharePoint is simpel.
Het is een heel krachtig platform dat veel van onze klanten al hebben (binnen Office 365) maar onvoldoende benutten. En het (toen nog in ontwikkeling zijnde) Sharepoint framework geeft ons de mogelijkheid om moderne, snelle en gebruikersvriendelijke applicaties te bouwen binnen Sharepoint. Door gebruik te maken van Sharepoint als basis is de ontwikkeltijd voor applicaties lager en dus ook de kosten.

Het afgelopen jaar ging hard, soms misschien wel te hard waardoor we Microsoft inhaalden in de ontwikkeling. We hebben in ieder geval ontzettend veel geleerd en klanten kunnen helpen bij het eenvoudiger maken van hun werk.

Bedrijfsprocessen
Het moeilijke maar tegelijkertijd ook het leuk van mijn werk is het doorgronden van bedrijfsprocessen. Iets waar mijn collega Randy Nieraeth heel goed in is. Vervolgens kunnen we dit doorvertalen naar software die dit proces overzichtelijker en eenvoudiger maakt.

Er is meer..
Naast het ontwikkelen van klant specifieke applicaties zijn we ook bezig met algemene applicaties, zoals een urenregistratie of een module om verlofaanvragen in te dienen en te behandelen. Ondertussen hebben we een aantal zogeheten bibliotheken ontwikkeld, die onderdelen bevatten die in alle applicatie wel weer nodig zijn, waardoor we nog sneller nog mooiere applicaties kunnen ontwikkelen. Dus het komend jaar gaan we gewoon nog harder!

Terug