Wij zijn
verslaafd

...aan it vraagstukken

The world is your oyster

GRIP
Geplaatst op door Marjolein Sleven

We leven in een tijd waarin technologische vooruitgang echt knoerthard gaat. Startups schieten als paddenstoelen de grond uit, eveneens als gave slimme nieuwe dingen! Ik weet zelf nog dat ik vroeger dacht dat ik - omdat de auto, TV en maanlanding al geweest waren nooit in een tijd zou leven waarin zoveel nieuwe dingen ontwikkeld werden waarbij je een WOW gevoel zou gaan hebben. Could I have been more wrong!

We leven in fantastische tijden waarbij je jezelf wekelijks kunt verwonderen over nieuwe mogelijkheden die compleet nieuwe inzichten geven.
Ai, datascience, 3D printing, the Ocean Cleanup en alles wat er gebeurt in de energie-opwek-hoek, fantastisch!

In ons vakgebied IT volgen ontwikkelingen elkaar ook op in een rap tempo. Slimme software helpt mensen hun werk makkelijker en met minder handelingen uit te voeren. Daarbij werkt alles (ondanks dat we er natuurlijk met zijn allen vaak op vloeken) sneller, beter en met minder verstoringen. Waar werken vroeger vooral ging om "het uitvoeren van handelingen & het verwerken van gegevens" zijn we nu steeds meer bezig met de inhoudelijke kant van ons werk. Een gave ontwikkeling, met een zorgwekkend neveneffect voor hen die minder gezegend zijn met deze skills.

Als ik kijk naar ons werk is er steeds minder behoefte en geld over om mensen bezig te laten zijn met traditionele IT & beheer werkzaamheden. Van je IT omgeving wil je hebben dat alles werkt, zonder gedoe en beveiligd is én uiteraard ook up-to-date is.
Link-it-eers houden zich steeds meer bezig met het innoveren van bedrijven (en soms ook mensen) . Niet alleen de techniek, maar ook de werkprocessen.
Doordat we ervoor zorgen dat de IT op orde is en niet voor onnodige verstoringen zorgt kunnen we samen met u kijken waar we slimmigheid kunnen toepassen.

Een leuk voorbeeld van slimme toegepaste innovatie vind ik het automatisch verwerken
van emails - van een los bericht naar een te monitoren taak. Wij ontvangen buiten tickets
en telefoontjes ook emails op onze support desk. Deze emails moeten dan weer handmatig verwerkt worden tot een ticket. Een handeling die tijd kost en geen direct resultaat geeft. Met behulp van Microsoft flow hebben we dit proces geautomatiseerd en worden mails nu automatisch omgezet in een ticket in ons systeem.
Easy peasy en bespaart al gauw een uur per dag aan repetitief werk.

Persoonlijk ben ik erg blij dat ik leef in een tijd die zoveel dynamiek met zich meebrengt.
Het inspireert me en geeft me het "onbegrensde mogelijkheden" gevoel.

Ps. ik en mijn collega's van het team "the innovateers" worden blij van een vraag of losse gedachtespinsels, dus als je er met ons over wil sparren doen we dat heel graag!

Terug